Om oss

Oliwhistars kennel har funnits sedan 1999 och fött upp ca 35 kullar. Kenneln ligger i Älvsjö 10 min utanför Stockholm. Vi föder upp sträv- och korthårig dvärg- och kanintax till sällskap, utställning och olika former av aktivering. Alla våra hundar bor och föds upp i hemmamiljö och är en del av vår familj. Förutom hundarna består vi av mig Marlene, min sambo Andrej och vår dotter Elenore och självklart lite andra smådjur…


Hundar har alltid varit en del av familjen som för många andra uppfödare, har alltid älskat hundar, speciellt jakthundar. Men mitt intresse var dock ett större djur, hästar. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska, så under flera år av min tävlingskarriär hade jag 2-3 hästar på tillridning och till tävling. Jag tävlade i elitallsvenskan både i hoppning och dressyr. Men fälttävlan var den gren som låg mig varmast om hjärtat, där jag även var med i landslaget.

1995 råkade jag ut för en allvarlig olycka i Grekland med svåra hjärnskador som satte stopp för min fortsatta ridkarriär… Inne på mitt andra år av rehabilitering på sjukhuset träffade jag en liten strävhårig dvärgtax som fick mitt hjärta att smälta. Och efter en tids letande och väntande fick jag äntligen hämta min egna tax – Oliwhia!

Historien kunde ha slutat här eftersom det enda jag sökte var en trogen vän och följeslagare. Men envis och vetgirig som jag alltid varit började 13 års lycka och framgång med världens underbaraste läkemedel, i mångas ögon bara en hund. Denna underbar lilla taxfröken fick följa med mig överallt. Oliwhia fick mig friskare än någon läkare hoppats på. Hon fick mig att våga och kunna leva med mina handikapp. Vi började resa runt i Sverige på hundutställningar och spårprov, vilket även ledde oss ut på utställningar i Europa.

Kennelnamnet införskaffade jag 1999, då min första egna valpkull skulle bli till. Valet var enkelt – eftersom Oliwhia var ”stjärnan” i mitt liv och starten på min uppfödning så blev det Oliwhistars – Oliwhia’s stjärnor!


Ny start Nytt liv

Under åren som gått har jag skaffat mig en utbildning för mitt liv med hundar

  • -Veterinärassistent
  • -Arbete deltid i tre år på djurklinik och ytterligare några år på eget hundcenter med anlitad veterinär
  • -ID-märkare
  • -Hundkuratorutbildning
  • -Hundpsykologi
  • -Hundmassör
  • -Hundskolan i Sollefteå som jakthundsintruktör för Jägarförbundet
  • -Öster Malmas viltspårsinstruktörutbildning
  • -Jägarförbundet, jägarutbildning och jaktledarutbildning
  • -Fotograf

Samt en egen livserfarenhet, med en medfödd kärlek till alla djur oavsett storlek, vilt som tamt